Advertentie

Jo Van Biesbroeck voorzitter van bouwgroep Matexi

Jo Van Biesbroeck wordt voorzitter van bouwgroep Matexi. Hij volgt Luc Vandewalle op die bestuurder blijft.

De ex-topmanager van AB InBev volgt komende zomer oud-bankier Luc Vandewalle op aan het hoofd van Matexi's raad van bestuur. Vandewalle blijft bestuurder.

De wissel is gepland na de algemene vergadering in juni.

Luc Vandewalle is voorzitter af, maar hij blijft wel bestuurder bij Matexi. ©Tim Dirven

Luc Vandewalle (foto) houdt het na negen jaar voor bekeken als voorzitter van Matexi's raad van bestuur. De oud-bankier werd in 2008 de eerste niet-familiale voorzitter van de bouwgroep. 'Hij loodste Matexi doorheen een belangrijke groeifase', luidt het in Waregem. Vandewalle blijft wel bestuurder.

Jo Van Biesbroeck is zijn opvolger als voorzitter. Van Biesbroeck werd eind 2015 operationeel directeur van voetbalclub Anderlecht. Daardoor maakte hij een topcarrière bij bierreus AB InBev. Van Biesbroeck stond op de eerste rij bij ruim 20 overnames en de beursgang. Hij bekleedde verschillende financiële functies en schopte het tot directeur strategie en ontwikkeling.

Van Biesbroeck vervoegt in de raad van bestuur de vier niet-familiale bestuurders Luc Vandewalle, Michel Delloye (bestuurder bij Vandemoortele, Sibelco, Schréder en Brederode), Bernard Delvaux (CEO van Sonaca) en Karel Van Eetvelt (topman Unizo en regent van de Nationale Bank van België).

De familie Vande Vyvere wordt in de raad van bestuur vertegenwoordigd door Bénédicte Vande Vyvere, Bruno Vande Vyvere en Jean Vande Vyvere.

Gaëtan Hannecart blijft CEO van de bouwgroep. De topman 'kijkt uit naar Van Biesbroecks inzichten op het vlak van human resources, strategie en management, zijn affiniteit met familiebedrijven en zijn nationale en internationale expertise'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud