Advertentie

Laatste Deceuninck-telg verlaat bestuurskamer

©Lieven Van Assche

Evelyn Deceuninck trekt zich terug uit het bestuur van Deceuninck, de fabrikant van pvc-profielen voor ramen en deuren. Ze wordt vervangen door Paul Van Oyen, de CEO van Etex.

Met Evelyn Deceuninck verdwijnt de laatste vertegenwoordiger van de oprichtende familie uit de raad van bestuur. Eerder deze maanden werden ook de financiële banden al gelost. Willy en Arnold Deceuninck verkochten hun belang van respectievelijk 3,9 en 3,1 procent via een private plaatsing bij Belgische en buitenlandse institutionele investeerders.

Willy (77) en Arnold (71) hadden nooit een operationele rol in het bedrijf, maar zetelden wel lange tijd in het bestuur als de zonen van de 'peetvaders' Michel en Roger. Sinds 2015 was Evelyn, de dochter van Arnold, de laatste bestuurslink tussen het bedrijf en de familie. Haar ontslag kan verband houden met de uitstap van Willy en Arnold uit het kapitaal van het bedrijf.

Afbrokkelende invloed

De familiale invloed in het beursgenoteerde Deceuninck was doorheen de jaren stelselmatig afgebrokkeld, zowel operationeel als financieel. Eerst via de beursgang van het bedrijf in 1985, later door de instap van de Brusselse holding Sofina (2006) en dan toen Francis Van Eeckhout in beeld kwam en grootaandeelhouder en CEO werd. Frank Deceuninck, die zich lang geleden uit onvrede van de familie losscheurde, heeft nog een belang van 5 procent.

Evelyn Deceuninck wordt vervangen door Paul Van Oyen, die wordt gecoöpteerd als niet-uitvoerend, onafhankelijk bestuurder. Hij is nog CEO van de bouwmaterialengroep Etex, maar gaat eind dit jaar met pensioen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud