Limburgers bouwen 400 woningen voor Center Parcs Duitsland

Het Genkse Machiels Building Solutions mag 401 vakantiewoningen bouwen voor Center Parcs in Duitsland. ©ANP XTRA

Het gaat om een contract van meer dan 20 miljoen euro voor Machiels Building Solutions uit Genk.

De houtskeletbouwspecialist Machiels Building Solutions uit Genk heeft de grootste bestelling uit zijn geschiedenis binnengehaald. Het Genkse bedrijf heeft een contract ondertekend met Center Parcs (onderdeel van de groep Pierre & Vacances Center Parcs) voor de productie en montage van 401 vakantiehuizen voor een vakantiepark in Duitsland. Park Allgäu opent eind 2018 al de deuren.

Het gaat om een bestelling van ruim 20 miljoen euro, waardoor de omzet van Machiels meer dan verdubbelt. 

Het Limburgse bedrijf bouwt op die manier mee aan het grootste vakantiepark van Duitsland. Begin juni werden de eerste twee demobungalows in de productiehal in Genk gemonteerd. Intussen worden de huisjes geproduceerd en gemonteerd tegen een ritme van twee per dag. Dat is nodig, omdat Center Parcs erop mikt het park in het laatste kwartaal van 2018 te openen.

50 extra banen

Op dit moment beschikken we al over de grootste industriële productiecapaciteit voor houtskeletbouw in de Benelux.
Filip Vercauteren
CEO Machiels Building Solutions

Het order slaat op de productie van in totaal ongeveer 100.000 m2 wanden en daken. Het heeft ook positieve gevolgen voor de werkgelegenheid bij Machiels, in een regio die door de sluiting van Ford Genk zwaar getroffen werd. Er komen door de bestelling 50 banen bij.

'Op dit moment beschikken we al over de grootste industriële productiecapaciteit voor houtskeletbouw in de Benelux', zegt CEO Filip Vercauteren. 'Onze productielijnen kunnen in korte tijd een groot aantal houtskeletbouwelementen produceren. We versterken het huidige personeelsbestand gevoelig, met de aanwerving en opleiding van 50 extra productiearbeiders.'

Machiels Building Solutions is de grootste Belgische industriële producent van houten bouwelementen (muren, vloeren, daken). Architecten, studiebureaus, bouwbedrijven, overheden en projectontwikkelaars gebruiken de houten bouwelementen voor de renovatie of bouw van gevels, kantoren, woningen of publieke gebouwen in de Benelux. Aandeelhouders zijn Group Machiels en de Limburgse investeringsmaatschappij LRM.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud