Limburgse garagebouwer Gijbels overleden

Mathieu Gijbels.

Ondernemer Mathieu Gijbels is op 76-jarige leeftijd overleden. De stichter van het bouwbedrijf Gijbels Group is marktleider in de bouw van toonzalen voor auto's.

Mathieu Gijbels is een bekende naam in Limburg. Het bouwbedrijf dat de naam van de oprichter draagt, realiseerde tal van bedrijfs- en kantoorgebouwen. Op het visitekaartje staat onder andere de renovatie van de evenementengebouwen op de site van de Grenslandhallen in Hasselt.

Kippenstallen

Net als Willy Naessens in Oost-Vlaanderen, begon Mathieu Gijbels met de bouw van kippenstallen. De Opglabbekenaar realiseerde zijn eerste project in 1969 op 26-jarige leeftijd. Daarna diversifieerde hij naar bedrijfsgebouwen en sleutel-op-de-deur. 

Gaandeweg bouwde Gijbels ook een aanwezigheid in andere provincies uit, onder meer in het bouwen van garages en toonzalen voor autodealers. Naast de traditionele aannemingsactiviteiten kwamen er ook zusterbedrijven als Gijmacon (aluminiumconstructies) en vastgoed Immopro . 

Na 30 jaar gaf de aannemer in 1999 het roer door aan zijn zoon Mathi. De groep telt inmiddels 320 werknemers en haalt een omzet van 80 miljoen euro. Onlangs kwamen de bouwactiviteiten onder leiding van Dave Beuten.

Gijbels overleed in het bijzijn van zijn familie na een lange ziekte.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n