OCI gaat bouwdivisie afsplitsen

Het Egyptische bedrijf OCI (Orascom Construction Industries) is van plan om zijn bouwdivisie te verzelfstandigen. Mogelijk wordt het onderdeel naar de beurs gebracht. OCI bezit ook 50 procent van het Belgische bouwbedrijf Besix.

Het bouw- en kunstmestbedrijf OCI maakte de afsplitsingsplannen woensdag bekend samen met de halfjaarcijfers. Of het belang in Besix deel zal uitmaken van de afsplitsing, is voorlopig niet duidelijk. 'We blijven de strategische opties voor Besix evalueren', zo staat in het halfjaarrapport van OCI. In april maakten de Egyptenaren bekend dat ze de verkoop van hun Besix-aandelen onderzochten.

Met de afsplitsing zou zowel de bouwtak als de kunstmestactiviteit beter in staat zijn om zijn groeistrategie te realiseren, aldus OCI, dat vorig jaar debuteerde op de beurs in Amsterdam.

 OCI behaalde in de eerste helft van dit jaar een omzet van 2,3 miljard dollar (1,7 miljard euro), een stijging van 3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijfsresultaat voor afschrijvingen en afboekingen (ebitda) steeg met 25 procent tot 413 miljoen dollar. De nettowinst daalde echter flink, van 56 miljoen tot 40 miljoen dollar.


Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud