Onduidelijkheid voor 220 werknemers Van Maercke

De directie van Stadsbader uit Harelbeke, Dominique Valcke & Désiré Stadsbader. ©Tom Verbruggen

Stadsbader, de aannemer voor infrastructuurwerken en grote industriële projecten uit het West-Vlaamse Harelbeke, neemt het bouwbedrijf Van Maercke uit het Oost-Vlaamse Kluisbergen over. 2 juni volgt meer nieuws voor de werknemers van Van Maercke.

Eerder op vrijdag kondigde Stadsbader aan dat het de aandelen van Van Maercke Building Contractors en die van de dochtervennootschap STV-trans, een transportbedrijf, overgenomen heeft.

Vrijdagmiddag hield Van Maercke een bijzondere ondernemingsraad. Daar werd duidelijk dat meer informatie over de mogelijke overname van 220 personeelsleden volgt op maandag 2 juni.

'Stadbader hoopt tegen 2 juni een overzicht te hebben van de werven. Zo kan het bedrijf beslissen hoeveel personeelsleden overgenomen worden', zei Sophie De Vriese van de christelijke vakbond ACV. 'Wel zei men tijdens de ondernemingsraad dat er gestreefd wordt naar een maximaal jobbehoud. Hopelijk blijven ook de loon- en arbeidsvoorwaarden behouden.'

Overnemer Stadsbader liet in een persmededeling ook al weten dat de continuïteit van Van Maercke Building Contractors dankzij de overname verzekerd is en dat het grootste deel van de tewerkstelling behouden zal kunnen blijven.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud