Advertentie

Pater familias Stany Emsens van Sibelco overleden

©Wim Kempenaers

Stanislas 'Stany' Emsens, een van de grondleggers van het wereldbedrijf Sibelco, is op 93-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt Dessels burgemeester Kris Van Dijck (N-VA) aan De Tijd.

'Stanislas Emsens is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden. Dat is me vanmorgen gemeld door een naaste van de familie', zegt Kris Van Dijck.

‘Mijnheer Stany’, erevoorzitter van het Belgische Sibelco, de grootste zandwinningsgroep ter wereld, was een van de grondleggers van het familiebedrijf en tevens grootaandeelhouder samen met een 100-tal verwanten. Emsens was de pater familias van de derde generatie. In 2006 werd hij baron.

In Dessel pootte hij als topman van de groep halverwege de jaren 50 een fabriek voor kwartsmeel neer, een hoogwaardiger en polyvalenter product dan glaszand. De verkoop ging zo goed dat er in diverse landen gelijkaardige fabrieken werden opgericht. De familiale kmo van weleer groeide uit tot een concern van wereldformaat. Het strekt zich vandaag uit van Canada tot Chili en van Rusland tot Australië en omvat meer dan 240 dochterbedrijven.

Herlees hier het gesprek dat De Tijd had met Stanislas 'Stany' Emsens in 2015.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud