Philippe Vande Vyvere stapt uit Matexi

Matexi-CEO Gaëtan Hannecart, die samen met zijn echtgenote en schoonbroer nu nagenoeg alle aandelen Matexi in handen heeft. ©Lieven Van Assche

Het 33-procentbelang van de 66-jarige Vande Vyvere wordt overgenomen door een nieuwe vennootschap, in handen van zijn neef Bruno, zijn nicht Bénédicte en diens echtgenoot Gaëtan Hannecart. Die laatste is CEO van Matexi.

Dat meldt de grootste vastgoedontwikkelaar van België zelf in een persbericht. De officiële verklaring voor de transactie is 'de ondernemende dynamiek van Matexi Group bestendigen door het aandeelhouderschap te concentreren bij de actieve vennoten'.

Philippe Vande Vyvere was al niet meer actief bij Matexi aan de slag. De dagelijkse leiding is in handen van Hannecart, die samen met zijn vrouw een belang van 40 procent heeft. Bruno Vande Vyvere, die de Antwerpse activiteiten van de vastgoedgroep bestiert, controleert 25 procent van de aandelen. De resterende 2 procent staat geparkeerd bij Ankor Invest, een vennootschap die kaderleden moet toelaten te participeren in de groep.

De verschuivingen in het aandeelhouderschap veranderen niets aan de rest van de structuur bij Matexi, zoals de raad van bestuur en het management. Matexi benadrukt in zijn persbericht dat alles verliep 'na onderling overleg en in familiale harmonie'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect