PMV doet vluggertje van 1,5 miljoen euro

Up-site, langs de kant van de Willebroekkaai ©upsite

De Vlaamse investeringsmaatschappij PMV heeft de nieuwbouw voor de hoofdzetel van het Vlaams Gemeenschapsonderwijs (GO!) opnieuw verkocht voor 27 miljoen euro, dat levert na belastingen en kosten een meerwaarde op van 1,5 miljoen euro.

In juni 2012 kocht PMV het in aanbouw zijnde gebouw UP 36 (6.200 m² kantoorruimte) van vastgoedontwikkelaar Atenor voor 23 miljoen euro. Dat is wel exclusief kosten en belastingen. Netto houdt PMV er 1,5 miljoen euro aan over.

UP 36 is een onderdeel van UP-site, het gemengde project rond de bouw van de hoogste woontoren van het land lang het Kanaal in Brussel. Het is gelegen aan de Willebroekkaai 36, op wandelafstand van het Noordstation,

Het gebouw UP 36 is recent opgeleverd  en werd eind december verkocht aan de Duitse verzekeraar Allianz,  met bemiddeling van vastgoedmakelaar Cushman & Wakefield.

Stéphan Sonneville, CEO van Atenor, is niet verbaasd over de forse meerwaarde die de initiële koper op minder dan twee jaar tijd kon opstrijken. ‘Institutionele verzekeraars zijn bereid een extra prijs te betalen wanneer een gebouw op een toplocatie voor 15 jaar wordt gehuurd door een overheid met een uitstekende credit rating. Het toont het grote belang aan van de kwaliteit van het huurcontract op de nog steeds moeilijke kantoormarkt'.

Go! was tot nu toe huurder in het gebouw Alhambra. De hoge huurprijs (1,4 miljoen euro in 2012) en de slechte score voor duurzaamheid waren de vooornaamste reden voor de verhuis. In 2010 gaf de Vlaamse overheid opdracht om een goedkopere huurder te zoeken. De huidige huurovereenkomst loopt nog tot 31 juli. De totale kosten voor de effectieve verhuis zijn in de begroting 2013 geschat op 4 miljoen euro (waarvan 2,6 miljoen euro inrichtingswerken).

PMV is een zelfstandige maatschappij die investeert in de duurzame ontwikkeling van Vlaanderen en tevens het vastgoedbeleid van de Vlaamse overheid ondersteunt en financiert.

Drie van de vier kantoren in het kader van het project UP-site zijn reeds verkocht. Unizo is gebruiker-eigenaar, Ethias is eigenaar van het kantoorgebouw dat verhuurd is aan Smalls.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud