Rik Vandenberghe stopt als CEO bij bouwgroep Besix

Rik Vandenberghe, de voormalige CEO van Besix. ©BELGA

Rik Vandenberghe stopt als topman van de bouwgroep Besix. Oudgediende Pierre Sironval volgt hem op.

Een onverwachte wissel aan de top van Besix. Rik Vandenberghe stopt als CEO van de Brusselse bouwgroep. Dat meldt Besix dinsdag in een persbericht.

Rik Vandenberghe werd in 2017 CEO van Besix. Hij volgde toen hoofdaandeelhouder en huidig voorzitter Johan Beerlandt op. Voordien werkte Vandenberghe decennia voor de Nederlandse bank ING. Daar leidde hij jarenlang de Belgische activiteiten.

In het persbericht bedankt Beerlandt Rik Vandenberghe 'vanuit de grond van zijn hart' voor de doorgevoerde transitie. 'Hij bracht in het bijzonder meer nauwkeurigheid in onze bedrijfsprocessen', looft Beerlandt.

9 miljoen
nettoverlies
In het coronajaar 2020 boekte Besix een verlies van 9 miljoen euro.

Het vertrek van Vandenberghe volgt op een erg moeilijk coronajaar. Door stilgelegde bouwwerven en minder nieuwe projecten boekte Besix vorig jaar een nettoverlies van 9 miljoen euro. Het bouwbedrijf is in handen van het management rond Johan Beerlandt en de Egyptische familie Sawiri.

Opvolger

De opvolger van Vandenberghe is oudgediende Pierre Sironval. Hij werkt al sinds de start van zijn carrière in 1995 voor Besix. Sironval klom in 2011 op tot hoofd van de afdeling Midden-Oosten en werd in 2018 gepromoveerd tot operationeel directeur van de groep.

Vandenberghe, die binnenkort 60 wordt, blijft nog enkele maanden aan om de overdracht te verzekeren. De oud-bankier blijft ook lid van de raad van bestuur van Besix.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud