Saudi's bouwen grootste hotel ter wereld

©Dar Al-Handasah

In Mekka verrijst momenteel de Abraj Kudai, een complex met 12 torens, 10.000 kamers en 70 restaurants. Als het in 2017 de deuren opent, wordt het met een straatlengte voorsprong het grootste hotel ter wereld.

Die ‘eretitel’ komt vandaag de dag het MGM Grand Hotel in Las Vegas toe, dat 6.198 kamers telt. Van de vijf grootste hotels ter wereld liggen er trouwens vier in de Amerikaanse gokstad. Enkel het First World Hotel in Maleisië eist ook een plaatsje op in de top vijf.

Maar de Abraj Kudai zal al die records naar de geschiedenisboeken verwijzen. Het project zal een slordige 3,5 miljard dollar (3,1 miljard euro) kosten en zal zo'n 1,4 miljoen m² groot zijn.

Het is van de hand van het architectenbureau Dar Al-Handasah en wordt als volgt aangeprezen: ‘Vanwege zijn ongeëvenaarde omvang, hoogte en gedistingeerde locatie, blootstelling en architecturale stijl, verschijnt het gebouw als een opvallende mijlpaal met een zeer moderne, multifunctionele identiteit die verband houdt met zowel de Saudische lokaliteit als de islamitische universaliteit van zijn verwachte gebruikers’.

Het luxehotel bevindt zich op amper 2,2 kilometer van Al-Masjid al-Haram, de heilige moskee van Mekka. Bovenop zo'n 12 verschillende torens zijn helikopterplatforms voorzien. Het centrale gedeelte wordt bekroond door een grote koepel. Binnen is ook een congrescentrum voorzien en voor het hotel komt er een speciaal busstation.

De Abraj Kudai mikt op de gefortuneerde bedevaarders. Volgens Arabische media zullen 10 van de 12 torens viersterrenkwaliteit bieden en zullen 2 torens vijf sterren dragen. Voor de hadj trekken jaarlijks zowat 2 miljoen moslims naar Mekka.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud