Soudal bouwt fabriek van 40 miljoen in Turnhout

Soudal bouwt een volautomatische fabriek die een voorbeeld moet worden voor de andere vestigingen die de lijmen- en siliconenproducent overal ter wereld plant.

Soudal, de Kempische siliconenproducent van de 80-jarige ondernemer Vic Swerts, plant een reeks nieuwe fabrieken. Een daarvan is een splinternieuwe state-the-artfabriek voor voegmastieken in de Soudal-heimat Turnhout. De investeringen van 40 miljoen euro lopen over twee jaar.

'De komende twee jaar komt daar onze fabriek van de toekomst', zegt CEO Dirk Coorevits. 'Ze zal bijna volautomatisch de volumeproducten mengen en afvullen. Toch zullen we extra mensen nodig hebben, vooral onderhoudstechnici en ingenieurs.' 

Reclamespot

Voor die laatste groep lanceerde het bedrijf vorig week op sociale media en in de bioscoop een reclamespot met de titel 'Soudal haalt ingenieurs uit de file'. 'Maar we hebben ook lager geschoolden nodig. Traditionele, manuele mengers moeten kleinere volumes van verschillende producten aanmaken.' 

Soudal heeft nog meer fabrieken in de pijplijn, stelt Coorevits. 'We gaan een fabriek van 10 miljoen euro voor PU-schuim bouwen in Zuid-Korea. We zijn een terrein aan het zoeken voor een greenfieldontwikkeling in China, en we gaan bijbouwen op onze site in Letland. We plannen een tweede fabriek in Turkije, en één voor PU-schuim in de VS. We bouwen kantoren bij in Kentucky. En eigenlijk zouden we ook iets moeten doen in Brazilië.' 

Soudal telt vandaag twintig fabrieken over heel de wereld, waar 3.400 mensen werken (van wie 1.000 in België). Vorige jaar draaide de groep 893 miljoen euro omzet en een brutobedrijfswinst (ebitda) van 99 miljoen euro.  

Soudal zoekt ingenieurs voor zijn nieuwe fabriek met een spotje op sociale media.

 

Soudal bouwt fabriek van 40 miljoen in Turnhout

De lijmen- en siliconeproducent Soudal investeert 40 miljoen euro in een productiesite voor solventenlijmen. Het moet een volautomatische fabriek worden die voorbeeld is voor de andere vestigingen in de wereld.

 

 

INVESTERINGEN

1u22min. Sunnyland: 40 miljoen in een nieuwe fabriek, over twee jaar, nu aan het afbreken, in najaar.

Sunnyland: fabriek van morgen, voorbeeldfabriek enkele mensen 20-tal meer ingenieurs techniekers. Filmpje Wij halen ingenieurs uit de file. Is ook een experiment voor ons. Onderhoudstechniekers, ingenieurs bij de vleet. Andere operaties We hebben toch wel impact in de regio. Vroeger gingen ze naar Janssen Pharma. Er is een chronisch te kort. Aan ook lager geschoolden: klassieke mengers die gaan we altijd nog houden. Automatiseren doen we alleen voor de grote volumes. 20 procent zijn kleine volumes, daar heb je nog manuele arbeiders voor nodig.

Overnames: consolidaties komt nu pas echt op gang. Veel opvolging, te dure regelgeving. We moeten ze proberen te vatten voor ze op de markt komen, want PE springt erop en dan wordt het veel te duur.

Onze Rusland is net klaar en heeft 20 miljoen gekost. Het volgende grote

Maar er zit nog meer in de pijplijn. CEO Dirk Coorevits noemt op: een

Telt nu 17 fabrieken over heel de wereld.

Naast andere dingen in het buitenland: Rusland is nu af, in xxxx gaan we fabriek bouwen voor PU-scuim Korea (Pyong), greenfield in China (grond zoeken), bijbouwen in Letland, fabriek in Turkije, PU-schuim in de VS, kantoren in Kentucky, we zouden iets moeten doen in Brazilië.

2020: 40 miljoen, zonder de overnames 85 miljoen overnames 120 miljoen

Grootste stuk gaat naar Sunnyland in 2021 20 miljoen

Rusland is betaald. Je moet zo redeneren: als je elk jaar 50 miljoen meer organische omzet draait, moeten die producten ook gemaakt worden.

Pyong solventenlijm 2021 15 mio

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud