opmerkelijk

Stromae bouwt mee aan treinstation in Parijs

Stromae. ©AFP

De Brusselse artiest Stromae is gevraagd 'bij te dragen tot de esthetische, gevoelige en poëtische dimensie' van een treinstation in het noorden van Parijs.

Het Belgische bouwbedrijf Besix gaat meebouwen aan het treinstation Pleyel in Saint-Denis, de noordelijke voorstad van Parijs waar het Stade de France ligt. Het contract, ter waarde van meer dan 100 miljoen euro, omvat de bouwwerken voor het station met een totale oppervlakte van 34.000 vierkante meter, verdeeld over negen verdiepingen, waarvan vier ondergrondse. 

Ook de artiesten Stromae en zijn broer Luc Junior Tam werken mee. Ze zijn aangewezen om samen te werken met de architect en bij te dragen 'tot de esthetische, gevoelige en poëtische dimensie van het station'.

De werken zullen 53 maanden duren en moeten afgerond zijn voor de Olympische Spelen van 2024. Die vinden plaats in Parijs. Het station zal de belangrijkste olympische locaties bedienen. Saint-Denis Pleyel werd ontworpen door de architect Kengo Kuma.

Het wordt een van de grootste stations van de 'Grand Paris Express', een investeringsproject van zo'n 20 miljard euro in openbaar vervoer in de Franse hoofdstad. Saint-Denis Pleyel zal een kwart miljoen reizigers per dag ontvangen.

©BELGAONTHESPOT

©BELGAONTHESPOT

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud