Vastgoedgroep Montea start bouw DHL-hub

Een simulatie van het nieuwe DHL-gebouw op Brucargo ©Montea

Het logistieke vastgoedbedrijf Montea start met de bouw van het DHL-gebouw, ontwikkelt twee nieuwe projecten in België en sluit een partnership in Nederland.

Montea  is begonnen met de bouw van de nieuwe hub voor logistieke reus DHL op de luchthaven van Zaventem. Het gaat, zoals eerder aangekondigd, om 31.500 vierkante meter opslagruimte en 5.000 vierkante meter kantoren aan de ingang van Brucargo, de logistieke 'hotspot' van Brussels Airport. De nodige vergunningen zijn verleend en de bouwwerken zijn reeds opgestart. Het gebouw moet in het derde kwartaal van 2016 operationeel zijn. Montea werkt hiervoor samen met MG Real Estate (De Paepe Group).

De logistieke vastgoedonderneming kondigt ook de opstart aan van een logistiek complex van 31.600 vierkante meter voor een Amerikaanse multinational op MG Park De Hulst te Willebroek. Het gaat om de vierde ontwikkeling voor het industriepark, eveneens in partnership met MG Real Estate. De multinational is actief in de toelevering van wisselstukken. Het gebouw zal in het eerste kwartaal van 2016 operationeel zijn. Er is een huurcontract voor tien jaar afgesloten.

Ten derde ontwikkelt Montea op vraag van DSV Solutions een uitbreiding van 21.000 vierkante meter in de haven van Gent. Die bijkomende opslagplaats moet klaar zijn in het tweede kwartaal van volgend jaar. Montea verwierf voor deze uitbreiding een verlenging op de bestaande concessie van Havenbedrijf Gent voor een periode van dertig jaar.

Montea kondigt tot slot een partnershipovereenkomst aan met Focus Invest voor de ontwikkeling van een logistiek bedrijventerrein Kampershoek-Noord, op een terrein van 160.000 vierkante meter in het Nederlandse Weert.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud