Vers groeikapitaal voor herbruikbare wanden

©RV DOC

Het Kortrijkse bedrijf JuuNoo haalt nog eens een half miljoen euro op om de groeiende verkoop van zijn circulaire wandsystemen te ondersteunen.

JuuNoo is de opvolger van een bedrijf dat wandsystemen ontwierp voor evenementen en beurzen. Oprichter Chris Van de Voorde besloot een gelijkaardig, modulair systeem op de markt te brengen om de binnenmuren van gebouwen makkelijk aanpasbaar te maken. De installatie gaat sneller dan die van klassieke wandsystemen.

Bedrijven als KBC, Showpad, Cronos, Proximus, Renson, Whitewood en de VDAB hebben hun kantoren met de modulaire wanden ingericht. Ook scholen, ziekenhuizen en woon-zorgcentra tonen steeds meer interesse.

Vergadercel

JuuNoo wil in 2021 verder internationaliseren en plant de commerciële lancering van de ProBox, een vrijstaande cel die als rustige vergaderruimte gebruikt kan worden in landschapskantoren. Na een kapitaalronde van 1,5 miljoen euro eerder dit jaar haalt JuuNoo nog eens 500.000 euro op. Van de Voorde trok de familie Meert, de eigenaar van de elektrogroothandel Trilec, aan als belangrijkste aandeelhouder.

Het Kortrijkse bedrijf zag de omzet in het coronajaar 2020 met liefst 400 procent groeien. Veel bedrijven willen zich met modulaire kantoren aanpassen aan het toegenomen thuiswerk en de behoefte aan veilige werkruimtes invullen.

Green Deal

Ook voor dit jaar verwacht JuuNoo nog een stevige omzetgroei van 300 procent. Het wil zijn activiteiten in Nederland en Frankrijk verder uitbouwen en de wandmodules lanceren in nog drie Europese landen. Het team van negen medewerkers wordt nog uitgebreid.

Niet alleen de coronacrisis doet de vraag naar circulaire wanden groeien. De Europese Green Deal zet fors in op meer circulariteit in de bouwsector. Vandaag is volgens JuuNoo maar 1 procent van alle traditionele wanden recycleerbaar, wat zo’n 2,35 miljoen ton afval per jaar genereert. Wanden nemen 15 procent van de totale berg bouwafval in.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud