Wouter De Geest wordt bestuurder bij Besix

Wouter De Geest werd eerder dit jaar al Voka-voorzitter en nu ook bestuurder bij Besix. ©Dries Luyten

De BASF-topman vervangt ex-ING-bankier Luc Vandewalle als onafhankelijk bestuurder bij de Belgische bouwreus.

Wouter De Geest, de CEO van chemiebedrijf BASF Antwerpen, neemt enkele weken na zijn aanstelling tot nieuwe topman van werkgeversorganisatie Voka nog een extra mandaat op: hij wordt onafhankelijk bestuurder bij de bouwgroep Besix. Dat leert een akte in het Belgisch Staatsblad. De beslissing viel op de algemene vergadering van juni.

Daardoor telt de raad van bestuur van Besix na het ontslag van Vandewalle wegens het verstrijken van zijn mandaat opnieuw vier onafhankelijke leden. Met Philippe Vlerick, onder meer de ondervoorzitter van KBC, en Jean Stéphenne (ex-GSK) zijn daar nog bekende namen bij. De nummer vier is Paddy Padmanathan, de CEO van de stroom- en watergroep ACWA Power International uit Saoedi-Arabië.

De Geest, die over enkele weken 64 jaar wordt, heet bij BASF naar zijn pensioen toe te gaan. Hij heeft nog een resem andere bestuursmandaten, wel meestal bij vzw's of culturele organisaties zoals De Vrienden van de Vlaamse Opera of het Antwerp Symphony Orchestra. Daarnaast heeft hij onder andere zitting in de raad van bestuur van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel.

In het bedrijfsleven is er nog één ander mandaat bij een bekende onderneming, met name bij de krantenuitgever Concentra (onder meer Het Belang van Limburg), een onderdeel van de groep Mediahuis.  

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect