Britse isolatiepremie geeft Recticel rugwind

De Britten krijgen vanaf september premies om hun woning te isoleren. ©BELGAIMAGE

In het Verenigd Koninkrijk maakt de regering 2 miljard pond vrij om Britten aan te moedigen hun woning beter te isoleren. Dat kan een boost geven aan de verkoop van Recticel, dat een kwart van zijn omzet over het kanaal draait.

Vanaf september kunnen Britten rekenen op een premie om hun woningen beter te isoleren, waarbij ze twee derde van de gemaakte kost kunnen terugvorderen. De Britse overheid trekt daarvoor 2 miljard pond (2,2 miljard euro) uit. De premie dekt zowel dak- als muurisolatie.

Het Belgische chemiebedrijf Recticel is een van de belangrijkste spelers voor isolatiemateriaal op de Britse markt. Ongeveer een kwart van de volledige verkoop van isolerende spouwplaten wordt in het Verenigd Koninkrijk gerealiseerd.

'Het nieuws is dan ook zeer gunstig voor Recticel', zegt analist Christoph Greulich van het toonangevende beurshuis Berenberg. 'Bovendien kan de green deal die in Europa op tafel ligt in andere lidstaten soortgelijke steunmaatregelen voor woningisolatie uitlokken', klinkt het. 

Berenberg herhaalt zijn koopadvies voor Recticel en verhoogt het koersdoel van 9 naar 10,5 euro. Recticel springt woensdag 5 procent hoger en is daarmee de sterkste stijger op de Brusselse beurs. De chemiegroep ligt al een tijdlang in de gratie bij beleggers. CEO Olivier Chapelle hield begin april een grote lenteschoonmaak in de portefeuille waardoor het bedrijf nagenoeg schuldenvrij werd. Vorige week kwam Recticel onverwacht met een update naar buiten waarin het stelde dat het herstel na het coronavirus zich 'sneller dan verwacht' voltrekt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud