CEO Resilux: 'Het was afmattend'

©Emy Elleboog

'We konden een grote stap zetten', reageert Resilux-topman Dirk De Cuyper op het nieuws dat investeringsgroep Bain de overname afblaast. 'We zullen nu zelf voortbouwen.'

Bain Capital blaast de overname van Resilux af. Het Oost-Vlaamse bedrijf blijft op de beurs. De familie De Cuyper blijft de touwtjes in handen hebben als meerderheidsaandeelhouder. Maar de beslissing van Bain betekent ook een gemiste kans om deel uit te maken van een groter, ambitieus project. 

Hoe voelt u zich?

Dirk De Cuyper: (zucht, wacht enkele seconden) Dat is een moeilijke vraag. Het is voorbij, maar het was geen oorlog, hé. Bain had ons met een vriendelijk voorstel benaderd. Een voorstel dat goed was voor het bedrijf. Het was een grote stap die we konden zetten.

Hebt u destijds nooit getwijfeld om deze stap te zetten?

De Cuyper: Dat was ‘ne moeilijke’. Maar als zich zo’n opportuniteit voordoet, dan moet je die bekijken. Vergeet niet dat het de bedoeling was dat we betrokken gingen blijven, als aandeelhouder van het fusiebedrijf.

What’s next voor Resilux?

De Cuyper: We zijn de voorbije weken niet gestopt met werken, hoor. De wereld is niet stil blijven staan. We zullen nu zelf voortbouwen, met normalere stappen. We hebben geen schulden, dus is er ruimte genoeg om te investeren in fabrieken, onderzoek en misschien wel overnames.

Resilux heeft een turbulent jaar achter de rug. Ruzie met een Nederlandse partner, het stopzetten van een joint venture (Airopack), een overnamebod dat een paar maanden later wordt ingetrokken. Het mag nu stoppen?

De Cuyper: Airopack was een negatief verhaal, maar met Bain waren de gesprekken opbouwend. Onderschat wel niet hoeveel tijd daarin is gekropen. Het is lichamelijk en mentaal afmattend. Maar je hoort me niet klagen. Ik heb veel bijgeleerd. Zoiets maak je niet alle dagen mee. En als zo’n partij interesse heeft in je bedrijf, is dat een bevestiging dat we goed bezig zijn.

Nu Bain uit beeld verdwijnt, kunnen beleggers dan binnenkort rekenen op de uitkering van een uitzonderlijk dividend met de opbrengsten van de verkoop van Airopack?

De Cuyper: Ik heb het nieuws over Bain zelf pas vernomen. Ik zit nu in Zwitserland, om een paar klanten te zien. Ik heb mijn bestuursleden nog niet kunnen spreken. We moeten alles nog op een rijtje zetten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n