Investering van Ineos in Antwerpen 300 miljoen hoger dan verwacht

Ineos gaf dinsdag meer tekst en uitleg over de investering in Antwerpen. ©BELGA

De mega-investering van de Britse chemiegroep Ineos in de Antwerpse haven bedraagt 3 miljard euro. Ze moet 400 voltijdse jobs opleveren.

Op een persmoment deelden de Antwerpse haven, de chemiefederatie Essenscia en de Britse chemiegroep Ineos dinsdagmiddag de finale details over de mega-investering van de Britse chemiegroep Ineos mee. 

De Tijd meldde eerder al dat Ineos Antwerpen uitkoos als locatie voor de bouw van een ethaankraker (voor 1,7 miljard euro), die ethaangas omzet in ethyleen. Dat is een basisgrondstof in de chemiesector. Het is de eerste keer in twintig jaar dat een kraker op het Europese vasteland wordt gebouwd.

Plasticindustrie

Op dezelfde locatie komt ook een propaandehydrogenatiefabriek (PDH). Die zal propaangas omzetten in propyleen, een basisgrondstof voor de plasticindustrie. De totale investering bedraagt 3 miljard euro. Dat is meer dan de 2,7 miljard euro waar aanvankelijk van werd uitgegaan. 

De verwachting is dat de twee fabrieken tegen 2024 operationeel zijn. De investering is tegen dan goed voor 400 voltijdse arbeidskrachten. Dat is minder dan de verwachte 500. Tijdens de bouw zijn er ongeveer 3.000 werkkrachten aan de slag. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud