Advertentie

Recticel spurt fors hoger

Recticel-CEO Olivier Chapelle ©Tim Dirven

De chemiegroep noteert na haar tegenzet met het Amerikaanse Carpenter 23 procent boven de biedprijs van het Oostenrijkse Greiner.

Op de Brusselse beurs schiet het aandeel Recticel bij de hervatting van de handel tot 14 procent hoger naar 16,66 euro, de hoogste koers sinds 1991.

De handel in Recticel was geschorst sinds de chemiegroep maandag een belangrijke zet aankondigde om het overnamebod van de Oostenrijkse rivaal Greiner af te ketsen: de verkoop van de grootste afdeling en het eigenlijke Greiner-doelwit, Engineered Foams. Het Amerikaanse Carpenter toont zich bereid voor die tak 656 miljoen euro of 11,65 euro per aandeel te betalen.

Een deal die bij beleggers de onderwaardering van het aandeel Recticel - en dus ook het Greiner-bod van 13,50 euro per aandeel - onderstreepte. Het beurshuis ING raamde vorige week nog de som van alle onderdelen - inclusief het kroonjuweel, de isolatietak - op 20 euro per aandeel.

Toch liet Greiner deze ochtend in een persbericht weten zijn bod niet te verhogen. Een bod dat weinig kans op slagen heeft, aangezien de beurskoers intussen 23 procent boven die geboden prijs noteert. Greiner lijkt bij de beleggers extra verwarring te zaaien door in zijn reactie aan te geven de ondernemingswaarde - beurswaarde plus schulden dus - van Recticel op 20,80 euro te schatten.

Analisten nemen het bericht van de Oostenrijkers sowieso met een korrel zout. 'We herinneren eraan dat Greiner in zijn biedprospectus stelt dat het eender wanneer tijdens het overnamebod zijn biedprijs kan verhogen', merkt KBC Securities-analist Wim Hoste op.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud