Resilux investeert miljoenen om weer te groeien

Dirk De Cuyper, topman van Resilux, is optimistisch over volgend jaar. ©Emy Elleboog

De petflessenproducent verwacht volgend jaar te groeien en steekt daarom in al zijn vestigingen capaciteit bij.

Resilux verkocht in de eerste jaarhelft 6,6 procent meer preforms en flessen. Dat duwde de omzet 8 procent hoger tot 163,8 miljoen euro.

Op winstniveau is er een vertekend beeld. De bedrijfwinst voor afschrijvingen zakte met 55 procent, de nettowinst zelfs met 76 procent. Maar die forse dalingen zijn het gevolg van de exit uit de joint venture Airolux in de eerste helft van 2016. Resilux cashte op die verkoop netto (na aftrek van de 5 miljoen euro advocatenkosten) 20,5 miljoen euro.

En in maart zag de investeringsmaatschappij Bain Capital af van de overname van Resilux. De petflessenfabrikant gaf voor die mogelijke transactie 1 miljoen euro uit aan advieskosten.

Als die twee gebeurtenissen buiten beschouwen worden gelaten, lag de bedrijfswinst voor afschrijvingen in lijn met vorig jaar: minus 1,7 procent tot 20,2 miljoen euro. De nettowinst zakte 3,6 procent tot 8,5 miljoen euro.

Veelbelovend 2018

Topman Dirk De Cuyper is optimistisch over volgend jaar: 'De vooruitzichten zijn veelbelovend.' De CEO verwacht de bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebitda) dan weer te doen groeien. Dit jaar zal de ebitda uitkomen rond 38 miljoen euro, tegen 40 miljoen vorig jaar.

Resilux anticipeert op de verwachte groei met de uitbreiding van zijn capaciteit in zowat al zijn vestigingen - in Spanje, de VS, Rusland, Servië, Hongarije, Zwitserland en België - en de aanwerving van extra mensen. De extra mankracht en loonsverhogingen duwden de personeelskosten in de eerste jaarhelft 1,7 miljoen euro omhoog, inclusief 0,4 miljoen euro aan wisselkoerseffecten.

In de tweede jaarhelft zullen de investeringen in extra capaciteit 5 tot 7 miljoen euro bedragen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud