Solvay geeft met succes voor 300 miljoen euro aan obligaties uit

Het innovatiecentrum van Solvay in Seoul. ©BELGA

Het chemiebedrijf Solvay heeft met succes eeuwigdurende hybride obligaties geplaatst voor een bedrag van 300 miljoen euro. Solvay bouwt hiermee zijn schulden af.

Solvay  geeft voor 300 miljoen euro aan obligaties uit, om zijn kasstroom te verbeteren en zijn schulden te verminderen. Het beursgenoteerde chemiebedrijf meldt in een persbericht dat het zijn kapitaalstructuur wenst te optimaliseren en de financiële lasten wil verminderen.

De extra hybride obligaties zijn ook belangrijk voor de kredietscore van Solvay. Ratingbureaus beschouwen ze als bijna-aandelen. 'We blijven ons inzetten voor het behalen van een 'investment grade'-rating en voor het behoud en belang van hybride obligaties als deel van onze strategie,' zegt Karim Hajjar, financieel directeur van Solvay.

Mogelijk maakt het chemiebedrijf  nog snel gebruik van de goedkope financiering door de Europese Centrale Bank (ECB). De centrale bank koopt in bulk bedrijfsobligaties op zodat bedrijven via een herfinanciering hun rentelast kunnen verminderen. Volgende maand stopt de centrale bank met het inkopen van schulden en het is afwachten wat er dan met de rente gebeurt. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect