Tack knabbelt verder aan Tessenderlo

Ondernemer Luc Tack breidde de jongste maanden zijn controle over Tessenderlo nog wat uit. ©Thomas De Boever

De ondernemer trok zijn participatie in de chemiegroep in vijftien maanden tijd op van 40,6 tot 43,4 procent.

Luc Tack, de grootaandeelhouder van Tessenderlo  , heeft de afgelopen vijftien maanden zijn controle op de chemiegroep vergroot. Dat leert een overzicht van de insidertransacties op de webstek van de beurswaakhond FSMA.

Eind 2017 bezat hij via de Picanol-holding Verbrugge - hij controleert ook de weefgetouwenmaker Picanol  - en Symphony Mills 40,65 procent van de aandelen. Twaalf maanden later was dat al 43,1 procent. Sinds begin dit jaar kocht Tack voor 3,5 miljoen euro aandelen bij en bedraagt zijn participatie 43,4 procent.

Tessenderlo komt donderdag met zijn jaarresultaten over 2018 naar buiten. De chemiegroep publiceerde krimpende omzetcijfers (-6,2%) voor de eerste negen maanden van dit jaar, maar hield verrassend vast aan de verwachtingen voor het hele jaar.

Gascentrale

Tessenderlo gaat ervan uit dat de overname van T-Power, een gascentrale, de cijfers zal stutten. In oktober vorig jaar betaalde de chemiegroep 313 miljoen euro voor de resterende 80 procent van de aandelen van T-Power die ze nog niet in haar bezit had.

Tessenderlo zal dankzij de centrale zijn energiekosten kunnen drukken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud