Advertentie

Aandeelhouders Recticel verwerpen 'gifpil'

Olivier Chapelle, de CEO van Recticel. ©Tim Dirven

Wie vuurwerk verwachtte op de algemene vergadering van Recticel kwam bedrogen uit. De stellingenoorlog met het Oostenrijkse Greiner kwam nauwelijks ter sprake. Het agendapunt over de zogenaamde 'gifpil' werd massaal verworpen, vernam De Tijd.

Recticel hield vandaag zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Net nadien waren de aandeelhouders ook voor een buitengewone aandeelhoudersvergadering uitgenodigd. Door de coronamaatregelen verliep alles digitaal. De pers kon de vergadering niet bijwonen.

Veel nieuws over Greiner en zijn gepland overnamebod op Recticel was er volgens meerdere bronnen niet te rapen. Bij de aanvang van de vergadering zou voorzitter Johnny Thijs gezegd hebben dat het onderwerp niet ter sprake zou komen.

Kort voordien had de schuimrubberfabrikant laten weten dat het bod van de Oostenrijkers het Vlaamse bedrijf 'aanzienlijk onderwaardeert'. De bestuurders van Recticel menen ook dat het bod, ter waarde van 13,50 euro per aandeel, 'geen rekening houdt met de positie en de legitieme belangen van alle belanghebbenden'.

Geen grote verrassing

Eén agendapunt sprong in het oog. Mag het bedrijf een nieuw toegestaan kapitaal creëren dat gelijk is aan 20 procent van het huidige geplaatste kapitaal? Die vraag werd volgens ingewijden met bijna 80 procent van de 33,5 miljoen neergelegde aandelen verworpen.

Hoofdaandeelhouder Bois Sauvage - die zijn aandelen (27%) aan Greiner wil verkopen - stemde zoals aangekondigd tegen. Tal van institutionele beleggers sloten zich bij dat standpunt aan. Een grote verrassing is dat niet. Traditioneel huiveren dergelijke investeerders van beschermingsconstructies.

Na de mislukte vergadering met Greiner op maandag liet de Belgische chemiegroep weten 'alle strategische alternatieven' te zullen onderzoeken, 'inclusief haar standalonestrategie. En dat in het belang van alle belanghebbenden, inclusief de aandeelhouders.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud