Ambiorixprijs voor stille wereldspeler in gewasbescherming

Koen Quaghebeur en Els Paesmans starten 15 jaar geleden met Globachem. ©rr

Globachem, een Limburgs familiebedrijf dat wereldwijd gewasbeschermingsmiddelen exporteert, wint de Ambiorixprijs van VKW-Limburg.

Globachem werd eind 2000 werd opgericht door Koen Quaghebeur en Els Paesmans, die beiden uit een familie van fruittelers stammen. Het kende de voorbije 15 jaar  een erg steil groeiparcours. De onbekende Limburgse parel is in zijn niche een wereldspeler van formaat.

Koen Quaghebeur en Els Paesmans starten 15 jaar geleden met Globachem. ©rr

Met generieke gewasbeschermingsmiddelen - producten waarvan het patent op de receptuur is vervallen - om onkruiden, schimmels en insecten te bestrijden vond het echtpaar een gat in de markt. De omzet nadert vandaag de kaap van 100 miljoen euro, waarvan 95 procent uit export. Het personeelsbestand is op korte termijn gestegen van 5 naar 30 medewerkers. Hun core business: erkenningen, productontwikkeling en supply chain. Met al meer dan 400 erkenningen en licenties in 40 landen. 

95%
95 procent van de 100 miljoen euro omzet van Globachem komt van de wereldwijde export.

Volgens de Ambiorixjury onder leiding van professor Sleuwaegen 'is Goblachem een schoolvoorbeeld van het ondernemen in de 21ste eeuw. Een rolmodel dat de transitie van Vlaanderen naar een innovatie gedreven kenniseconomie en duurzaam ontwikkelingsmodel inspireert.'

De Ambiorixprijs is al aan zijn 26ste editie toe en wordt maandag uitgereikt tijdens de jaarvergadering van VKW-Limburg, in aanwezigheid van meer dan 1000 ondernemers en bedrijfsleiders.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud