Advertentie

BASF Antwerpen trekt grote investering aan, voor superabsorberende luiers

Wouter De Geest, CEO van BASF Antwerpen ©BELGA

BASF investeert de komende jaren 500 miljoen euro in de productie van nieuwe, superabsorberende stoffen voor luiers en maandverbanden. 'De vestiging in Antwerpen is eerst aan de beurt', klinkt het.

Het Duitse chemiebedrijf BASF heeft een nieuwe technologie ontwikkeld die luiers dunner, lichter en nog absorberender maken. BASF is reeds wereldleider in de markt voor superabsorberende kunststoffen en zet dat met de technologische doorbraak nog eens in de verf. De nieuwe generatie superabsorbers laat toe dat producten als babyluiers, incontinentieluiers en maandverbanden nog 'dunner, lichter, comfortabeler en absorberender' worden.

BASF hoopt de innovatie in 2016 op de markt te kunnen brengen. Eerst moeten de bestaande productie-installaties nog aangepast worden, zowel in Europa, de VS als Aziƫ. Antwerpen is de eerste site die een facelift krijgt. 'We staan de eerste in de rij', zegt Daan Esch, woordvoerder van BASF Antwerpen. 'Het is een opsteker, want het is niet evident om zo'n investeringen aan te trekken.' Hoeveel van het totale investeringsbudget voor Antwerpen voorzien is, geeft het bedrijf niet vrij.

BASf produceert jaarlijks 590.000 ton superabsorbers, waarvan een derde in Antwerpen. De investering zal niet meteen voor extra tewerkstelling zorgen, aangezien het louter een aanpassing van de installaties betreft. Maar dat neemt niet weg dat het belangrijk is voor de verankering van de site in de Antwerpse haven. De voorbije jaren investeerde het bedrijf al 100 miljoen euro in een gloednieuwe fabriek voor de productie van butadieen, een grondstof om rubber te vervaardigen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud