Advertentie

Bayer geeft ruim 100 studies over Roundup vrij

Roundup ligt onder vuur omdat het mogelijk kankerverwekkend is. Er hangen Bayer duizenden rechtszaken boven het hoofd. ©REUTERS

Bayer heeft 107 studies over het gebruik van het omstreden glyfosaat, beter bekend als Roundup, gepubliceerd op zijn website, onder druk van Europa.

Bayer heeft 107 studies naar de veiligheid van de onkruidverdelger glyfosaat vrij gegeven. De Duitse farma- en landbouwreus wil 'een wetenschappelijk debat met regelgevers over de hele wereld' mogelijk maken.

Glyfosaat, beter bekend onder de naam Roundup, ligt al jaren onder vuur omdat het mogelijk kankerverwekkend is. Bayer ontkent dat en verwijst naar tientallen jaren van wetenschappelijk onderzoek.

Het Europees hof besliste in maand dat Bayer transparant moest zijn en de studies over het kankerrisico moest bekend maken. Het Duitse concern gaat hier nu op in.

Er hangen Bayer duizenden rechtszaken boven het hoofd van kankerpatiënten die Roundup als oorzaak aanwijzen van hun ziekte. Bayer moet mogelijk miljoenen schadevergoedingen betalen.

Monsanto

Bayer kreeg Roundup vorig jaar in handen na de overname van het Amerikaanse Monsanto. Aan de deal hing een prijskaartje van 53 miljard euro. Sindsdien is Bayer de grootste onderneming ter wereld met producten voor de landbouw. Niet alleen in beschermingsmiddelen voor gewassen, maar ook zaden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud