Bayer schroeft beursgang chemiepoot fors terug

De hoofdzetel van Covestro in Leverkusen ©EPA

De slechte gang van zaken op de beurzen zet een serieuze domper op de IPO van Covestro, de dochter van Bayer die polymeren maakt. Het had de grootste beursintroductie in 15 jaar moeten worden in Frankfurt, niet dus.

Covestro, de divisie plastics (polymeren) van Bayer, heeft het bedrag dat een IPO of beursintroductie zou moeten opleveren significant teruggeschroefd. Ging het management eerder uit van een opbrengst van circa 2,5 miljard euro, dan is de ambitie nu teruggebracht tot 1,5 miljard. Covestro levert onder meer de polymeren voor aurozetels en de WK-bal

De chemiegroep wijt dat aan een betekenisvolle verslechtering van de toestand op de kapitaalmarkten. De meeste beurzen hebben er het slechtste kwartaal in vier jaar opzitten.

De Stoxx600 verloor 8,8 procent in de voorbije drie maanden wegens bezorgdheid over de economische groeivertraging in China en verwarring over de evolutie van de Amerikaanse rente. Daar komt nog eens dieselgate van VW bij.

De aandelen die zullen verkocht worden krijgen nu een prijsvork mee van 21,50 tot 24,50 euro, zo zei de Duitse groep in een mededeling. Eerder hadden Covestro en Bayer nog gedacht aan een vork tussen 26,50 en 35,50 euro. De eerste notering staat nu gepland voor 6 oktober of vier dagen later dan eerst gezegd.

Covestro maakt onder meer schuimingrediënten voor matrassen net als polycarbonaten voor auto-onderdelen en medische apparaten. De opbrengst van de IPO zal gebruikt worden om de schulden te verminderen. Het 'tekort' van 1 miljard zal bijgepast worden door moeder Bayer via een kapitaalverhoging

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud