Brand bij Recticel in Wetteren

©SISKA VANDECASTEELE

Het heeft vrijdagmiddag gebrand op de site van Recticel in Wetteren in een opslagruimte. Het bedrijf verwacht niet dat het incident een materiële financiële impact zal hebben.

De brand brak omstreeks 12.30u uit in een van de opslagruimten van de afdeling soepelschuim van Recticel. Die maakt schuim voor comfort- en industriële toepassingen. Volgens het bedrijf kreeg de brandweer het vuur snel onder controle. Er vielen geen gewonden.

Recticel zegt dat drie opslagruimten werden getroffen door de brand. Maar de productievestiging werd niet geraakt. De productie werd wel stilgelegd om iedereen te evacueren en zal maandag worden hervat. Volgens het bedrijf zal de impact op de productie slechts beperkt en tijdelijk zijn. De financiële effecten kunnen nog niet ten volle worden ingeschat, maar zullen naar verwachting 'niet materieel' zijn.

Recticel zegt ook dat er geen asbest betrokken was bij de brand en dat de brandweer geen schadelijke stoffen mat in de onmiddellijke en wijdere omgeving van de fabriek. De oorzaak is nog niet bekend.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud