Advertentie

Britse fondsenreus koopt stevig Recticel bij

De beurssaga van de lente in Brussel draait rond de schuimrubber- en isolatiespecialist Recticel.

De opmars van Janus Henderson in het kapitaal van Recticel lijkt het Greiner moeilijker te maken om de beoogde 50 procent van de aandelen te verwerven zonder het bod op de Belgische rivaal te verhogen.

Elke dag een verse plotwending in de saga rond het overnamebod van de Oostenrijkse rivaal Greiner op Recticel . Volgens een transparantiemelding heeft Janus Henderson nu 2,81 miljoen aandelen of 5,04 procent van het kapitaal van de Belgische chemiegroep. Dat zijn 1,14 miljoen stuks meer dan bij de vorige melding in oktober, toen de Brits-Amerikaanse fondsenreus exact 3 procent van het kapitaal controleerde.

Het is raden naar de precieze intenties van Janus Henderson. De fondsenreus anticipeert mogelijk op een biedoorlog of hoger bod dan dat van het Oostenrijkse Greiner. De recente opmars van de Britten tot de op een na grootste aandeelhouder maakt de ambitie van Greiner om aan 50 procent plus één aandeel te raken niet makkelijker.

Bois Sauvage

De Oostenrijkse plasticfabrikant maakte eind vorige week bekend dat hij van plan is een bod te lanceren op de Belgische schuimrubber- en isolatieproducent van 13,5 euro per aandeel. De Oostenrijkers hebben al een akkoord op zak om het belang van 27 procent van de holding Bois Sauvage in Recticel over te nemen.

De industriële groep is not amused door de ma­noeu­vres en gaat in het verweer tegen de Oostenrijkse plannen. Dat verweer nam onder meer de vorm aan van een verhoogde winstprognose voor dit jaar.

De twee partijen ontmoeten elkaar maandag. Dat Greiner zijn overnameplannen in de vorm van een ontwerpprospectus al voor die ontmoeting indiende bij de beurswaakhond FSMA viel bij Recticel niet in goede aarde.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud