CEO Coenen moet plaats ruimen bij Tessenderlo

Frank Coenen ©BELGA

Frank Coenen (54), de CEO van Tessenderlo Group, verlaat het chemiebedrijf 'in onderling akkoord'. Dat meldt het bedrijf woensdagavond nabeurs. De tandem Luc Tack (Picanol) en Mel de Vogue (CFO) vervangt hem.

Coenen wordt opgevolgd door een tandem, bestaande uit Luc Tack, CEO van Picanol dat sinds enkele weken de referentieaandeelhouder is van de chemiegroep, en Mel de Vogue, CFO van Tessenderlo Group.

Luc Tack zal verantwoordelijk zijn voor 'Business Operations' en personeelsbeleid. Mel de Vogue blijft financieel directeur en zal daarnaast al de andere functionele domeinen voor zijn rekening nemen, zo luidt het.

Het feit dat er geen sprake is van 'een andere uitdaging' voor Coenen en dat de tandem die het roer overneemt blijkbaar ook geen tijdelijke oplossing is, kan er op wijzen dat Coenen niet langer kon/mocht samenwerken met Tack.

Bovendien zei Coenen in augustus nog dat 'de opkuis bijna rond is', maar 'ik loop nog niet weg. Mijn project hier is niet voor de helft af'. Hij was toen duidelijk niet van plan op korte termijn te vertrekken.

'Lof' van raad van bestuur

De 'wijziging', zoals het vertrek van Coenen wordt genoemd in een persbericht, kreeg vandaag (woensdag) de goedkeuring van de raad van bestuur en 'treedt onmiddellijk in werking'.

Nog volgens het bericht kijkt de raad van bestuur 'met veel respect terug op Frank Coenen's toewijding en dankt hem voor de vooruitgang die werd gemaakt sinds hij de groep vervoegde in 2006'.

Het bestuur is tevens van mening dat hij de groep de voorbije vier jaar heeft begeleid in 'een aanzienlijke transformatie'. De laatste vier jaar was Coenen CEO van Tessenderlo Group.

Chemiesector

Coenen was sinds oktober 2012 ook voorzitter van Essencia, de beroepsfederatie van de chemische sector. Het is niet duidelijk of hij dat kan/wil blijven na zijn vertrek bij Tessenderlo.

In januari 2010 volgde Coenen Gérard Marchand op als CEO van Tessenderlo Group. Voor hij in 2006 bij de Limburgse onderneming kwam, werkte hij bijna zijn hele carrière bij UCB.

Bij Tessenderlo Group werken ongeveer 5.200 mensen. Vorig jaar werd een geconsolideerde omzet geboekt van 2,1 miljard euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud