Advertentie

Chemiegroep Christeyns neemt Govi over

Alain Bostoen, CEO van Christeyns, dat het Gentse Govi oiverneemt. ©Wim Kempenaers

De chemiegroep Christeyns van de familie Bostoen kondigt de overname aan van het Gentse Govi, gespecialiseerd in proceschemicaliën.

GOVI staat voor ‘Gentse Olie en Vet Industrie’ en werd opgericht in 1910. Het bedrijf heeft productiesites in Drongen, waar ook de hoofdzetel is, Italië en Servië, en verkoopt zijn producten wereldwijd. In 2012 realiseerde Govi met een 30-tal medewerkers een omzet van 31 miljoen euro met de verkoop van gespecialiseerde chemicaliën zoals wasemulsies, stofbindende coatings, antischuimmiddelen, siliconen-emulsies, smeermiddelen, enzovoort.

Govi’s voltallige personeel komt in dienst van Christeyns. 'De producten én mensen van Govi vormen de perfecte aanvulling op onze eigen afdeling van oleochemicaliën', zegt Alain Bostoen, CEO van Christeyns. Zijn bedrijf is een Belgische B-to-B-speler in de chemie- en detergentenmarkt. Het werd in 1946 opgericht in Gent, en heeft vestigingen in meer dan 20 landen. Wereldwijd werken 660 mensen voor Christeyns. Het voorbije decennium steeg de omzet jaarlijks gemiddeld met 17 procent, tot een geconsolideerd totaal van 165 miljoen euro in 2012. 

'Met deze overname zet Christeyns haar investeringsprogramma voort, met name voor de ontwikkeling van de afdeling oleochemicals als een strategische pijler voor de groei van de onderneming', zegt Bostoen. Over de overnameprijs willen beide bedrijven niets kwijt.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud