Chemiereus DSM schrapt tot 1.100 jobs

Een laborante aan het werk in het biotechnologische center van DSM. ©ANP

De helft van de ontslagen valt in thuisland Nederland. Het is voorlopig onduidelijk of de fabrikant van voedingssupplementen ook in zijn Belgische vestigingen in Brussel, Genk en Deinze snoeit.

DSM kondigde begin deze maand al aan flink in de kosten te gaan snijden. Het bedrijf heeft last van de moeilijke economische omstandigheden en de zware concurrentie voor zijn productie en verkoop van vitamines.

De extra 900 à 1.100 ontslagen vallen in ondersteunende functies (IT, personeelsmanagement, communicatie en financiële en juridische diensten). Daarnaast moeten de onderzoekscentra efficiënter werken.

De reorganisatie moet tegen eind 2017 - ten opzichte van 2014 - een besparing opleveren van 125 à 150 miljoen euro. De eenmalige herstructureringskosten bedragen 150 tot 175 miljoen euro.

Bij DSM werken ongeveer 25.000 mensen, van wie zowat 5.000 in Nederland.

In België is de groep actief in Deinze (veevoederfabriek), Genk ('engineering plastics' voor de automobielsector, de bouw en andere toepassingen) en Brussel. Het is voorlopig onduidelijk of daar ontslagen vallen.

 

 Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud