Christeyns lijft Spaanse partner in

CEO Alain Bostoen en operationeel directeur Jef Wittouck in de Gentse vestiging van Christeyns ©Lieven Van Assche

De Gentse detergentengroep Christeyns versterkt haar activiteiten in Spanje en Portugal met de overname van sectorgenoot Betelgeux.

Christeyns, actief in reinigingsmiddelen, werkte al enkele jaren samen met het Spaanse bedrijf Betelgeux voor voedingshygiëne. Het bedrijf uit het Spaanse Ador nabij Valencia produceert jaarlijks 5 miljoen kilo industriële reinigings- en ontsmettingsmiddelen.

Het bedrijf met 50 werknemers was vorig jaar goed voor een omzet van 8,5 miljoen euro via vestigingen in Spanje, Portugal en Chili.

Overnamekampioen

Voor Christeyns is het de zoveelste overname op korte tijd. Vorig jaar werd de textielreinigingsdivisie Lilleborg van de Noorse Groep Orkla overgenomen en kocht het de Nederlandse schoonmaakmiddelenfabrikant Qlean-tec.

Sinds de familie Bostoen in 1989 het management van de producent van bleekpoeder Blan overnam is het bedrijf flink beginnen groeien. De groep richtte zich aanvankelijk op de verkoop van reinigingsmiddelen aan commerciële wasserijen, nadien veroverde het ook een plaats op de markten voor detergenten voor grootkeukens, zieknhuizen en carwashes.

Door tal van overnames de jongste jaren groeide het bedrijf tot meer dan 900 werknemers en een omzet van meer dan 300 miljoen euro. De producten van de Gentse groep worden verkocht in dertig landen.

Uitbreiding

CEO Alain Bostoen van Christeyns wil nog dit jaar de fabriek in Ador uitbreiden om de productie te verdubbelen. De nieuwe Spaanse vestiging wordt ook de uitvalsbasis van het management voor het Iberisch schiereiland en Latijns-Amerika. Christeyns was al actief in Brazilië. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud