Covestro verkoopt vestiging in Tielt

©EPA

Het Duitse chemiebedrijf Covestro verkoopt zijn Europese tak voor polycarbonaatplaten. Daaronder valt ook een vestiging in Tielt, in West-Vlaanderen, waar ongeveer 160 mensen werken, zo meldt Covestro maandag.

De nieuwe eigenaar, de Duitse Serafin-groep, is van plan de activiteiten verder te ontwikkelen, klinkt het.

Covestro is bezig zijn portfolio te herbekijken en beslist de bedrijfstak voor polycarbonaatplaten af te stoten. Polycarbonaatplaten zijn uitermate breukbestendig en worden vooral gebruikt ter bescherming van industriële installaties, in bouwsystemen en publiciteitstoepassingen.

De Europese activiteiten hiervan worden nu verkocht aan Serafin uit München. Ze omvatten productievestigingen in Italië en België (Tielt), goed voor ongeveer 250 werknemers en een omzet van circa 130 miljoen euro.

In een persbericht staat dat de activiteiten door Serafin 'op alle locaties' zullen worden voortgezet. 'Op basis van zijn sterke marktpositie is Serafin van plan de bedrijfstak voor polycarbonaatplaten uit te bouwen tot een middelgroot bedrijf met een grote flexibiliteit en een grote klantgerichtheid', klinkt het.

Covestro en Serafin maken geen financiële details bekend. Ze verwachten de transactie in het vierde kwartaal af te ronden. Covestro blijft overigens voorlopig de hoofdleverancier van de grondstoffen voor de platen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud