Domo handhaaft zich als miljardenbedrijf

Domo Investment Group bestaat uit het chemiebedrijf Domo (foto), de vastgoedspeler Alinso en de investeringsmaatschappij Dovesco. ©BELGA

De chemiegroep rond Jan en Gregory De Clerck zet voor het tweede jaar op rij een omzet van ruim 1 miljard euro neer.

Domo Investment Group is de holding boven het chemiebedrijf Domo Chemicals (de belangrijkste tak), de vastgoedspeler Alinso en de investeringsmaatschappij Dovesco. Het tapijtbedrijf Domo was ooit de grootste tak van het Beaulieu-imperium van de familie De Clerck, maar vervelde de jongste jaren tot een chemie- en investeringsgroep. Het tapijtbedrijf werd in 2010 verkocht aan Baltan de kunstgrasactiviteiten gingen in 2017 de deur uit.

98 miljoen
Bedrijfswinst
De bedrijfswinst bleef met 98 miljoen euro ongeveer stabiel.

De forse opbrengst die aan die deal gelinkt is - 62 miljoen euro - duwde het nettoresultaat van Domo Investment Group dat jaar fors omhoog naar 111 miljoen euro. Afgelopen jaar waren er zo goed als geen 'niet-recurrente financiële opbrengsten' en viel de nettowinst terug naar 34 miljoen. Dat staat in de geconsolideerde jaarrekening van de groep.

Maar operationeel zette Domo Investment Group een goed jaar neer. De omzet klom met bijna een tiende tot 1,1 miljard euro en bleef zo voor het tweede jaar op rij boven de grens van 1 miljard. De bedrijfswinst bleef met 98 miljoen euro ongeveer stabiel.

Lager dividend

Domo Investment Group keerde over het boekjaar 2018 een dividend uit van 3,3 miljoen euro. Het jaar voordien vloeide er 8,65 miljoen naar de aandeelhouders (lees: Jan De Clerck en zijn kinderen).

Er was dat jaar ook een nog grotere uitkering: Jan De Clerck, de oudste zoon van wijlen Roger De Clerck (de West-Vlaamse oprichter van Beaulieu), liet toen een deel van zijn vermogen naar zijn vier kinderen stromen. Dat gebeurde via een kapitaalvermindering van 106 miljoen euro. Volgens wat De Tijd vernam ging 'een substantieel deel' van dat bedrag naar de vier kinderen van Jan De Clerck: Gregory, Anthony, Jan junior en Nathalie. De rest vloeide naar Jan De Clerck en zijn echtgenote.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud