Domo rondt Italiaanse chemiedeal af

Domo Investment Group wordt geleid door Gregory De Clerck, zoon van sterke man Jan De Clerck. ©BELGA

De Gentse Domo-groep van industrieel Jan De Clerck heeft de overname van het Italiaanse chemiebedrijf CFP Flexible Packaging afgerond. De aanwinst zal 50 miljoen euro omzet bijdragen.

In april raakte al bekend dat Domo over de transactie onderhandelde met CFP-eigenaar Bridgepoint. In een persbericht meldt de groep nu dat de overname op 30 juni werd afgerond. Een prijs wordt niet bekendgemaakt. Investeringsmaatschappij Bridgepoint kocht het bedrijf in 2002 nog voor 120 miljoen euro via een managementbuy-out. 

CFP, waar alles samen 100 mensen werken, is gespecialiseerd in filmfolie bestemd voor de verpakkingen van vooral voeding en farmaceutische producten.

Voor Domo Chemicals, één van de grote chemiebedrijven van ons land, is het de tweede Italiaanse deal op korte tijd. In de zomer van vorig jaar ook het Italiaanse Aquafil Engineered Plastics gekocht, een specialist in kunststoffen voor industriële toepassingen met fabrieken in Italië, de VS en China en goed voor 100 miljoen euro omzet.

Domo wil zich in de toekomst steeds meer specialiseren in activiteiten rond het polyamide nylon 6, een basismateriaal dat vooral gebruikt wordt voor kunststoffen en textiel. Daar worden folies van gemaakt, onderdelen voor auto's, speelgoed of ook elektrotoestellen. Om stand te houden in een zwaar concurrentiële omgeving, waarin Azië steeds belangrijker wordt en die gedomineerd wordt door grote spelers als Lanxess of BASF, is het belangrijk voor Domo zich te specialiseren en te onderscheiden. Daarom ook werden vorig jaar de tapijtgarens, goed voor 50 miljoen euro omzet en een restant van de vroegere tapijtactiviteiten van het Domo-concern, afgestoten.

Domo Chemicals is de laatste industriële activiteit van de Domo-groep. Domo ontstond in 1991 toen Beaulieu-oprichter Roger De Clerck zijn tapijtimperium verdeelde onder zijn kinderen. Oudste zoon Jan De Clerck werd daarbij verantwoordelijk voor Domo.

Vandaag is de groep, ondertussen omgedoopt tot Domo Investment Group, georganiseerd rond Domo Chemicals, een vastgoedtak (Alinso) en private equity (Dovesco). Domo Chemicals was in 2013 goed voor een omzet van 850 miljoen euro met 725 werknemers. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud