Dossier Recticel op bureau Deminor

©BELGA

De kleine aandeelhouders van Recticel hebben zich tot Deminor gericht na het bod van Greiner op het Vlaamse industriële bedrijf. Van een formeel mandaat voor het adviesbureau is nog geen sprake.

De kleine beleggers van Recticel roeren zich na de bekendmaking van de manoeuvres rond het bedrijf. Een aantal onder hen heeft Deminor gecontacteerd met vragen over de prijs van het bod van het Oostenrijkse Greiner (13,5 euro per aandeel) en de deal die Greiner sloot met Recticels referentieaandeelhouder Bois Sauvage (27%).

Voorlopig analyseert het kantoor dat gespecialiseerd is in advies aan minderheidsaandeelhouders het dossier vanop de zijlijn.

Bij Recticel zelf blijft het stil. De raad van bestuur heeft nog niet officieel gereageerd op de recente ontwikkelingen. Maar de schuimrubberfabrikant voelt zich volgens onze informatie koud gepakt door de geheime deal tussen zijn historische aandeelhouder en zijn Oostenrijkse concurrent. Ook het bod van Greiner op de resterende aandelen viel niet in goede aarde.

Why not?

Tal van waarnemers vragen zich af welke opties Recticel heeft om over zijn eigen lot te beslissen. Een van de mogelijke pistes - er zijn er bitter weinig - is een witte ridder, die met een hoger bod en een industrieel langetermijnplan aantrekkelijker zou zijn.

Volgens Kris Kippers, analist van Degroof Petercam, kunnen nog meerdere gegadigden zich aanbieden. Hij schuift onder meer het familiaal investeringsfonds Wendel en de autoholding D'Ieteren naar voren - of een consortium van de twee. 'Waarom ook niet?', stelt hij. 'D'Ieteren is al even op zoek naar nieuwe deals en Recticel kan zeker aan de duurzame criteria voldoen.' Maar meer dan een denkpiste is het voorlopig niet.

Aan cash is bij D'Ieteren geen gebrek. De kaspositie bedraagt een forse 2 miljard euro, vooral dankzij sterke prestaties bij de dochter Belron (Carglass).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud