Drie beursgenoteerde bedrijven moeten op zoek naar voorzitter

Philippe Bodson was voorzitter van Hamon, Exmar en Floridienne ©BELGA

Door het plotse overlijden van Philippe Bodson moeten Hamon, Floridienne en Exmar op zoek naar een nieuwe voorzitter.

De Franstalige captain of industry Philippe Bodson overleed zaterdag op 75-jarige leeftijd aan de gevolgen van Covid-19. De manager werd het meest bekend als CEO van de energiegroep Tractebel, maar was ook VBO-voorzitter, crisismanager bij Lernout & Hauspie en MR-senator. 

3
Voorzitter
Philippe Bodson was voorzitter bij Exmar, Floridienne en Hamon.

Bodson was de jongste jaren voorzitter bij enkele middelgrote beursgenoteerde ondernemingen: de Antwerpse gastankerrederij Exmar , de Waalse koeltorenbouwer Hamon en de chemie- en voedingsholding Floridienne . Stuk voor stuk bedrijven die onlangs door een moeilijke periode gingen.

Ondernemer Philippe Vlerick zat in de raden van bestuur van de drie bedrijven en kende Bodson goed. 'Hij was inhoudelijk scherp, recht door zee, moedig, had een grote werklust, was af en toe onbevreesd en hij was een echte leider. Bij Hamon hebben we moeilijke momenten meegemaakt, maar hij pakte de problemen aan. Je kon op hem rekenen, en soms deed hij dat voor niets.'

15 jaar voorzitter

Bodson zat 18 jaar in de raad van bestuur en was 15 jaar voorzitter van de Saverys-rederij Exmar. Zijn mandaat liep er nog tot mei 2021. Bij Floridienne zou dat mandaat enkele weken later aflopen. Hij kwam in 2004 aan boord als bestuurder van de holding. Een jaar later kreeg hij de voorzittershamer in handen net voor grote spanningen ontstonden tussen tussen de vorige voorzitter Jean-Marie Delwart en de aandeelhoudersfamilie Waucquez.

Zijn mandaat bij Hamon zou later deze maand met vier jaar worden verlengd. Hij werd er in 2008 voorzitter. Hamon, dat door financieel moeilijke jaren gaat, zag onlangs ook zijn CEO en CFO vertrekken.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud