Eaton wil vestiging in Gembloers sluiten

De directie van het Amerikaanse bedrijf Eaton heeft woensdag de intentie tot sluiting aangekondigd van haar productievestiging in Gembloers, in de provincie Namen. 43 banen staan op de tocht.

De procedure van collectief ontslag voor de 43 werknemers is opgestart, zo meldt de socialistische bediendebond. De vestiging is gespecialiseerd in het extruderen van plastic voor industriële toepassingen.

Volgens vakbondsman Stéphane Baudart zal een deel van de activiteiten verhuisd worden naar Turkije. Het product zal vervolgens afgewerkt worden in Duitsland.

De vakbonden zijn van plan alternatieven voor te stellen om activiteiten te behouden in Gembloers. 'Momenteel wordt het product afgewerkt in België. We willen aantonen dat dat een meerwaarde is.'

Baudart zegt nog verrast te zijn door de aankondiging. 'Tot nu toe was niets van dat alles aangehaald. De markt gedroeg zich goed, ondanks een beetje economische werkloosheid vorig jaar.'

Vakbonden en directie zitten samen in de week van 18 februari.

De vestiging is een voormalig filiaal van de groep Saint-Gobain Plastics. Ze werd vijf jaar geleden overgenomen door Eaton.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud