Frank Coenen wordt CEO van ASK Chemicals

Frank Coenen ©BELGA

Frank Coenen, de vroegere CEO van Tessenderlo Group, gaat aan de slag bij ASK Chemicals in Duitsland. ASK is actief in 25 landen en produceert chemische stoffen voor het maken van metalen.

Frank Coenen verliet vorig jaar Tessenderlo Group en duikt nu opnieuw op bij ASK Chemicals. Het Duitse chemiebedrijf stuurde een persbericht uit waar het de benoeming van Coenen tot CEO meldt. Coenen vervangt er Stefan Sommer.

Frank Coenen vertrok vorig jaar bij Tessenderlo, dat hij omvormde tot een meer groener chemiebedrijf, officieel 'in onderling overleg', maar er wordt vermoed dat het niet volledig boterde tussen Coenen en Luc Tack, de sterke man achter Picanol en sinds kort ook de grootaandeelhouder van Tessenderlo.

Coenen was na zijn opstap bij Tessenderlo nog een tijd voorzitter van Essenscia, de federatie van chemie en life sciences in België. Voor de topman in 2006 aan de slag ging bij Tessenderlo werkte hij ook voor UCB, toen het nog in chemie actief was.

ASK Chemicals produceert chemicaliën voor de metaalindustrie, harsen en grondstoffen voor verven en coatings. Het bedrijf telt 1.700 werknemers in 25 landen en 20 fabrieken, goed voor een omzet van 513 miljoen euro in 2013. Tessenderlo heeft ter vergelijking zo'n 8.000 werknemers.

ASK Chemicals heeft in België geen vestiging. Het chemiebedrijf is in 2010 ontstaan uit de fusie van het Zwitserse Clariant en het Amerikaanse Ashland. Sinds 2014 is het in handen van de investeringsmaatschappij Rhône.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud