Frans Aurea koopt Floridienne Chimie

fabriek van Floridienne Chimie in Ath ©BELGA

De holding Floridienne heeft zijn chemieactiviteiten in Henegouwen (Ath) verkocht aan het Franse bedrijf Aurea. Daarmee is Floridienne verlost van een zorgenkind.

Floridienne meldt in zijn halfjaarrapport dat de resultaten in de drie divisies (chemie, voeding en biotech) verbeterden. De bedrijfskasstroom van de groep steeg met de helft tot 6,5 miljoen euro. Dat cijfer houdt geen rekening met de resultaten bij Floridienne Chimie, zijnde de chemiefabriek in Ath die onderdeel uitmaakte van de chemiedivisie. Het nettoresultaat eindigde op 0,4 miljoen euro, tegenover een verlies van 13,4 miljoen euro een jaar eerder.

Floridienne had voor Floridienne Chimie reeds bescherming tegen de schuldeisers gevraagd om gesprekken met mogelijke overnemers te voeren. Het is uiteindelijk het Franse Aurea dat de fabriek in Ath overneem, inclusief 69 werknemers. Aurea, met een beursnotering in Parijs, is gespecialiseerd in de recyclage van industrieel afval. Het heeft een beurswaarde van 69 miljoen euro.

Het management van Floridienne verwacht dat het het boekjaar 2014 in alle divisies met winst zal afsluiten. Verder werkt het aan de afbouw van de schulden. 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud