Advertentie

Greiner zet bod op Recticel onverkort door

©jonas lampens

De Oostenrijkers verhogen hun bod op de Belgische rivaal niet en doen de deal van Recticel met de Amerikaanse witte ridder Carpenter af als 'zeer voorwaardelijk'.

De Oostenrijkse groep Greiner blijft achter haar bod op de Belgische rivaal Recticel   staan. Dat leert een persbericht. Het Greiner-bod ter waarde van 13,50 euro per aandeel, dat analisten van bij de aankondiging dit voorjaar als karig omschreven, gaat donderdag van start en loopt tot 17 december. 

Greiner reageert zo op de tegenzet van Recticel, dat uit de handen van de Oostenrijkers wil blijven door zijn afdeling Engineered Foams - de tak waar Greiner in geïnteresseerd is - te verkopen aan het Amerikaanse Carpenter

In de mededeling omschrijft Greiner die tegenzet als 'zeer voorwaardelijk', omdat die 'nog afhankelijk van een boekenonderzoek, de goedkeuring van de aandeelhouders en de kartelinstanties' is.

Bovendien claimt de Oostenrijkse chemiegroep dat haar bod ter waarde van 13,50 euro per aandeel overeenstemt met een ondernemingswaarde van 20,80 euro, op basis van de 'gebruikelijke waardering voor de divisies isolatie en bedding'. Dat zijn dus de twee afdelingen waar Greiner niet in geïnteresseerd is. 

'Wij bieden 13,5 euro per aandeel Recticel', legt Greiner-CEO Axel Kühner in een kort gesprek met De Tijd. 'Dat is de aandelenwaarde of de equity value. Maar als je rekening houdt met de ondernemingswaarde van de Recticel-groep - de beurswaarde plus de schulden, de enterprise value in het vakjargon - dan vertaalt Greiners bod zich naar 20,8 euro per aandeel.'

De kans is, behoudens een beurscrash in het najaar, gering dat Greiner met zijn bod veel aandeelhouders kan overtuigen. Het aandeel noteert sinds dit voorjaar continu boven de biedprijs.

Het resultaat is waarschijnlijk een stellingenoorlog. Greiner is al verzekerd van een blokkeringsmeerderheid van 27 procent in Recticel, dankzij een deal met de grootaandeelhouder Bois Sauvage.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud