Advertentie

Hexcel ontkent overnamegesprekken met Solvay

Solvay-CEO Ilham Kadri. ©PHOTOPQR/L'EST REPUBLICAIN/MAXPPP

Analisten stippen aan dat voor Solvay-CEO Ilham Kadri de focus op schuldenafbouw in plaats van deals ligt.

'We zijn op dit moment niet in gesprek met Solvay of enige andere partij', luidt het tegenover het persbureau Bloomberg. Hexcel is een belangrijke rivaal van Solvay in de productie van lichtgewicht composietmaterialen voor de luchtvaartsector en wordt dus net als de Belgische branchegenoot midscheeps getroffen door de crisis in de sector. 

Volg vanaf 12 uur onze CEO Talks met Solvay-topvrouw Ilham Kadri. U kunt nu al vragen stellen.

Analisten staan sowieso sceptisch tegenover een samengaan van de twee. Hexcel probeert via een fusie minder afhankelijk te worden van de luchtvaart, maar zag begin april een geplande fusie met een andere branchegenoot - Woodward - afketsen.

Kartelwaakhonden

'De sterren staan niet goed voor een deal', zegt Jefferies-analist Laurence Alexander. Eenzelfde geluid klinkt bij ING-analist Stijn Demeester. 'Een fusie zou zeker steek houden gelet op de crisis in de sector, maar er zijn veel obstakels.'

Demeester wijst ten eerste op de kartelwaakhonden, die ongetwijfeld bezwaar zouden maken tegenover één speler die meer dan 70 procent van de markt controleert. Ten tweede zweren veel vliegtuigbouwers bij twee toeleveranciers, zodat een fusiegroep onvermijdelijk klanten zou zien afhaken. En last but not least: de focus ligt bij Solvay-CEO Ilham Kadri op desinvesteringen en schuldenafbouw, niet op deals.

Covidbonus

Solvay maakte donderdag ook bekend dat het zijn personeel wereldwijd beloont met een Covid-19-bonus. Daarvoor trekt het bedrijf 16 miljoen euro uit. De speciale bonus komt boven op de jaarlijkse bonussen, klinkt het in een persbericht. 'Het doet me plezier onze mensen te kunnen belonen voor hun harde werk in een zeer uitdagende periode', zegt Kadri. Solvay haalt het geld voor de bonus uit zijn vrije kasstroom, die dit jaar al 801 miljoen euro bedraagt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud