Advertentie
Advertentie

Imerys (GBL) sterker in papierchemicaliën

©Bloomberg

De Franse fijnchemiegroep Imerys, die voor ruim de helft in handen is van GBL, koopt een deel van de kaolin-business van BASF en versterkt zich zo in de sector van de papierchemicaliën.

Kaolin is een zachte witte klei die in China werd ontdekt en aanvankelijk diende om er porcelein mee te maken, maar er zijn ook heel wat toepassingen in de papierindustrie, de geneeskunde en de cosmetica.

Het is de activiteit die met de papierindustrie te maken heeft, die BASF nu verkoopt aan Imerys. Daartoe behoort onder meer een productiesite in Georgië. Voor de hele activiteit werken wereldwijd 190 mensen.

De transactieprijs maakt de Duitse chemiereus niet bekend. De verkoop zou in het derde kwartaal moeten rond zijn, op voorwaarde dat de mededingingsautoriteiten het licht op groen zetten.

BASF had in september vorig jaar al een herstructurering van zijn activiteit papierchemicaliën aangekondigd. In dat verband werd eind 2014 de zetel van de divisie Paper Chemicals in het Zwitserse Basel gesloten. BASF blijft wel actief in kaolin, maar enkel voor industriële doeleinden, zoals de productie van chemisch katalysatoren.

De Frère-holding GBL is de hoofdaandeelhouder van Imerys met een belang van 53,5 procent in het kapitaal.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud