Advertentie

Japans chemiebedrijf pompt 60 miljoen in Belgische fabriek

De fabriek van EVAL Europe in Zwijndrecht, waar moederbedrijf Kuraray net geen 60 miljoen euro investeert.

Het Japanse chemiebedrijf Kuraray pompt 8 miljard yen (zo'n 60 miljoen euro) in een forse capaciteitsuitbreiding van zijn dochterbedrijf EVAL Europa in de Antwerpse haven.

Bedoeling is om de productie van etheen-vinylalchohol (EVOH) van 24.000 ton met 11.000 ton te verhogen, een operatie die eind 2016 afgerond zou moeten zijn.

EVOH is een synthetisch polymeer dat onder meer wordt gebruikt voor het verpakken van voeding, omdat het goed beschermt tegen zuurstof en andere gassen.

Het in Tokyo gevestigde bedrijf Kuraray heeft naast de dochteronderneming in Zwijndrecht vestigingen in het Amerikaanse Texas en het Japanse Okayama. In totaal wordt jaarlijks momenteel 81.000 ton EVOH geproduceerd, waarvan 24.000 ton in de Antwerpse haven. EVAL kan door de investering 11.000 ton extra produceren.

Volgens marketingmanager William Reay (EVAL Europe) werden verschillende sites afgewogen, maar sprong Antwerpen er boven uit door de 'kwaliteit van het personeel', en ook vanwege de 'positie als een centrum van halffabricaten'. Kuraray wil ook opkomende markten bedienen, waarbij onder meer het Midden-Oosten en Latijns-Amerika worden genoemd. Ook wil men meer actief worden in de farmasector.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud