Kleine brand bij Indaver

Bij afvalverkwerkend bedrijf Indaver in de Antwerpse haven is donderdagochtend tussen 5 en 6 uur brand uitgebroken in de elektriciteitskast. Vermoedelijk is een technische storing de oorzaak. Volgens het bedrijf bleef de schade beperkt en vielen er geen gewonden, maar liggen de twee afvalovens er voorlopig wel stil.

De twee draaitrommelovens op de Antwerpse site staan in voor de thermische verwerking van industrieel en gevaarlijk afval dat niet voor recyclage in aanmerking komt. "Een van de twee ovens zal allicht in de loop van donderdag opnieuw kunnen opgestart worden", zegt Indaver-woordvoerder Jos Artois. "Voor de tweede is het wachten tot we de komende dagen meer zicht krijgen op de schade aan de elektriciteitsinstallaties."

Hoewel de brandweer het vuur snel onder controle had en er geen evacuatie van het bedrijf nodig was, viel er in de buurt van het bedrijf wel een aanzienlijke rookpluim waar te nemen. Dat komt omdat er bij brandalarm automatisch een veiligheidsklep opent waarlangs rook of stoom kan ontsnappen. Er was nooit gevaar voor de omgeving.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud