Luc Tack heeft eindelijk winst op Tessenderlo

©CREDIT: ImageDesk.be / Lieven Van Assche

Na negen maanden staat Luc Tack (Picanol) eindelijk op winst met zijn miljoeneninvestering in het chemiebedrijf Tessenderlo Group. Het aandeel stijgt vandaag boven 22 euro, de prijs die Tack vorige zomer betaalde.

Beleggers reageren enthousiast op de kwartaalupdate die het bedrijf deze ochtend publiceerde. 'Het jaar is goed gestart', is de boodschap. Het chemiebedrijf verhoogde zijn winstprognose voor 2014. 

Het aandeel Tessenderlo stijgt boven 22 euro, de prijs die Luc Tack (CEO en hoofdaandeelhouder van Picanol) op 26 juli vorig jaar betaalde voor een belang van 27,6 procent in het chemiebedrijf. Tack betaalde meer dan de beurskoers van dat moment.

Sindsdien is het aandeel op en neer gegaan maar de kaap van 22 euro werd nooit genomen. Tot vandaag. Het aandeel bereikte deze namiddag met een koerssprong van 7 procent een dagpiek van 22,15 euro. Dat is bijna een derde meer dan het dieptepunt in december, toen de beurskoers van Tessenderlo naar het laagste peil sinds 1993 weggleed.

Na de instap van Tack, volgde het ene slechte nieuws het andere op bij Tessenderlo. Het rommelde opeens in alle divisies van het bedrijf. Een prijzenslag bij Akiolis (slachtafvalverwerking) in Frankrijk, een wekenlange staking in Ham, tegenvallende resultaten in de gelatinedivisie, enzovoort. Eind vorig jaar nam Tack dan ook de operationele teugels in handen en CEO Frank Coenen mocht gaan. 

Dat zette een remonte van het aandeel in gang, met het geloof dat Tack net als bij Picanol ook bij Tessenderlo in een ommekeer zal slagen. 'De eerstekwartaalcijfers hebben het vertrouwen daarin versterkt', zegt een analist vandaag. 

Picanol betaalde vorig jaar 192,4 miljoen euro voor het aandelenpakket. Aan 22,15 euro per aandeel is dat nu 1,3 miljoen euro extra waard, al zal Tack dat worst wezen. Tack heeft een langetermijnplan, zoals bij Picanol waar hij zijn inleg op enkele jaren met 1.700 procent zag stijgen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud