Naam Monsanto verdwijnt

©AFP

Het Duitse chemiebedrijf Bayer zal de naam Monsanto schrappen als de overname van de Amerikaanse zaadhandelaar rond is. Dat gebeurt wellicht later deze week.

'De naam van het bedrijf blijft Bayer. Monsanto zal niet langer een bedrijfsnaam zijn. De overgenomen producten behouden hun merknaam en zullen deel uitmaken van de Bayer-portfolio.'

Met die mededeling maakt Bayer een einde aan de naam Monsanto. Bayer zit in de finale fase van de overname van het 117 jaar oude Amerikaanse bedrijf en kondigde, om de operatie af te ronden, afgelopen weekend nog een kapitaalverhoging van 6 miljard euro aan.

Monsanto is de grootste producent van genetisch gemodificeerde zaden ter wereld, maar is al jaren een doelwit van milieuactivisten en heeft een slechte publieke reputatie. 

'We willen onze dialoog met de maatschappij verdiepen. We zullen luisteren naar onze critici en samenwerken waar mogelijk', zei Werner Baumann, de CEO van Bayer, in een mededeling. 'Landbouw is te belangrijk om toe te laten dat ideologische verschillen een rem zetten op de vooruitgang.'

De totale kostprijs van de overname bedraagt 53 miljard euro. Het wordt niet alleen de grootste overname die Bayer ooit realiseerde, maar ook de grootste acquisitie van een Duits bedrijf in het buitenland. Meteen ontstaat ook de grootste zaden- en gewasbeschermingsmiddelengroep ter wereld.

Vorige week gaven de Amerikaanse autoriteiten hun groen licht voor de overname, waarmee het laatste obstakel uit de weg was geruimd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect