Nederlanders investeren 200 miljoen in Antwerpse haven

BASF is onderdeel van de chemische cluster in Antwerpen. ©Photo News

Het tankopslagbedrijf Standic gaat een nieuwe terminal bouwen voor de opslag van chemische producten.

Standic baat reeds een grote terminal uit in Dordrecht en doet nu zijn eerste stappen buiten Nederland. De site in Antwerpen zal in eerste instantie een opslagcapaciteit hebben van 95.000 kubieke meter en kan uitgebreid worden tot 230.000 kubieke meter. De oplevering is gepland voor 2021.

Standic maakt deel uit van Hametha. Dat Nederlandse familiebedrijf exploiteert in zijn thuisland ook een netwerk van 140 tankstations. 

95.000
Opslagcapaciteit
Standic bouwt in de Antwerpse haven een opslagcapaciteit van 95.000 kubieke meter voor chemische producten.

Met de investering vestigt Standic zich in de op een na (Houston, Texas) grootste chemiecluster ter wereld, waar tal van bedrijven op een of andere manier logistiek - boven of onder de grond - met elkaar verbonden zijn. 'De nieuwe terminal versterkt de synergie tussen de industriële bedrijven en draagt bij tot meer kostenefficiënte logistieke operaties', zegt Port of Antwerp.

Miljardeninvesteringen

De voorbije jaren kondigden bedrijven als Ineos en Borealis miljardeninvesteringen aan voor de bouw van nieuwe productie-eenheden. Vaak leidt dat indirect ook elders in de ketting tot nieuwe projecten, onder andere voor de opslag van grondstoffen, afgewerkte producten en nevenstromen. Zo hebben de plannen van Borealis het nabijgelegen Oiltanking Antwerp Gas Terminal aangezet tot de bouw van een extra opslagtank voor propaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud